PRIORAT

ENTORN

El paisatge del Priorat és dur i descarnat, però alhora és màgic i sorprenent. Potser es el que va atraure els monjos de Scala Dei i hi van ubicar la Cartoixa en aquest entorn místic.

DOQ

PRIORAT

Al segle XII, els monjos cartoixans van introduir els coneixements i tècniques de la viticultura des de la Provença. Des de llavors, s’hi han desenvolupat diversos pobles que han anat seguint la tradició vitivinícola fins a l’actualitat. Gràcies a la herència d’aquesta tradició, es va crear la DOQ Priorat, que inclou la vila de Bellmunt del Priorat, Gratallops, el Lloar, La Morera del Montsant, Porrera, Poboleda, Scala Dei, Torroja del Priorat, la Vilella Alta, la Vilella Baixa i les zones de Masos de Falset i les Solanes del Molar.

PARC NATURAL

MONTSANT

Els grans blocs de pedra abrupta, els cingles i congostos són els que creen aquest paisatge tan singular i captivador. Des de fa molts segles la gent del Priorat i del Montsant ha creat camins i senders per accedir al seu interior. Un paratge idíl·lic on hi podem gaudir de tots aquests indrets a través d’una Xarxa d’Itineraris que ens ofereix el Parc Natural de la Serra del Montsant.

PRIORAT I MONTSANT

POBOLEDA

Un petit poble amb una gran tradició vitivinícola situat vora el riu Siurana, al peu del massís del Montsant i proper a la Cartoixa de Scala Dei. Es va fundar prop de l’any 1170 per ermitans del Montsant, esdevenint l’origen de la comunitat de Scala Dei. Podeu trobar.

LINKS

D’INTERÈS

Durant tot l’any aquests pobles desenvolupen diferents festes i activitats relacionades amb el món del vi i la viticultura.

× Consulta